Cursus bewust bevallen

Cursus start alleen nog in januari daarna voorlopig alleen privéworkshops

Het is zo’n bijzondere periode, het laatste stuk van je zwangerschap waarin je je klaarmaakt voor de geboorte van je kindje, je aandacht daar bij te hebben en in vertrouwen te kunnen zijn; deze cursus gaat je helpen in dit proces! Het is bedoeld om je in beweging te brengen, letterlijk en figuurlijk, om zo jou de regie over je bevalling te laten nemen.

Het samenzijn met andere zwangeren kan echt een boost geven: ervaringen delen, de herkenbaarheid, contacten leggen. In zes bijeenkomsten, waarvan twee met partners (deze kun je eventueel bij geen behoefte overslaan), gaan we dieper in op de theorie & oefeningen en is er ruimte voor vragen en de verdieping van je persoonlijke voorbereidingsproces.
De studiobijeenkomsten duren 75 à 90 minuten per keer en zijn interactief. De ervaring leert dat er vanzelf ook extra thema’s aandienen, soms aan de hand van vragen, soms aan de hand van de theorie of oefeningen: verbinding en verdieping, daar draait het om. Tussen de bijeenkomsten is er contact via een WhatsApp groep, daarin deel ik extra info, handige samenvattingen en leuke inspiratie. Ook na de bevalling is het contact via de appgroep erg waardevol en leuk gebleken.

De bevallingscursus heeft mij vertrouwen gegeven in mijn eigen lichaam en de rust om volledig gefocust en vol positiviteit te bevallen. Ik zou deze cursus zeker aanbevelen, omdat ik geleerd heb volledig te ontspannen. Mijn hele bevalling is voor mij zo’n mooie ervaring geworden, omdat ik telkens een positieve en ontspannen houding had door de cursus en de kracht om op mijn eigen lichaam te vertrouwen.

Marieke

>> lees hier meer ervaringen

Tijdens deze cursus staan ook de online modules tot je beschikking! Hiermee kun je in de tussentijd aanvullend thuis lekker aan de slag. Je hebt onbeperkt theorie, oefeningen en extra’s tot je beschikking staan. Zo kun je door de herhaling en het toepassen in je eigen huis alles nog meer eigen maken.

Thema’s die uitgebreid aan bod komen in de cursus:

 • Aandacht voor ‘de laatste loodjes’, comfortabel door het 3e trimester.
 • Inzicht in het hele proces van de bevalling, de verschillende fasen.
 • Bewegingen die je helpen de weeën te verwelkomen én te verlichten.
 • Posities waarin je je baby ter wereld kunt brengen: bevalhoudingen.
 • Ontspannen tijdens de bevalling: waarom en hoe.
 • De kracht van je ademhaling en simpele oefeningen vanuit mindfulness, yoga en hypnobirthing om meer relaxed & gefocust te kunnen blijven.
 • Omgaan met angst, spanning en pijn en ‘negatieve’ gedachten.
 • Theorie over (relatief veel voorkomende) interventies, zoals inleiding, pijnbestrijding en een keizersnede.
 • Het uitzoeken van je bevalvoorkeuren d.m.v. een geboorte- en kraamplan
 • Rol van je partner: inzicht krijgen in het proces, praktische ondersteuning bieden, tegendruk bij weeën, samen beslissingen nemen.
 • Wat kun je verwachten van de eerste periode mét baby (de postnatale periode/vierde trimester): het eerste uur, de kraamweek en de 40 dagen daarna. Met oefeningen voor je herstel en babymassage!

Na de bevalling plannen we ook een gezellige terugkomochtend, met baby’s!

Spreekt dit je aan?

✔ Je bereidt je graag grondig voor op de aanstaande geboorte.
✔ Vindt het leuk om in contact te komen met andere zwangere vrouwen.
✔ Zoekt een cursus met theorie én praktijk.
✔ Je partner wordt er bij betrokken (of juist niet, dan sla je deze lessen over :))
✔ Met interactieve verdieping door de docent en de groep, een laagdrempelige manieren om al je vragen te stellen en ervaringen te delen.

Dan is deze cursus echt iets voor jou!

>>Je hebt geen ervaring met yoga nodig om aan de cursus mee te doen. De beste tijd in je zwangerschap is starten rond de 30 weken, maar ook afhankelijk van wat je zelf prettig vindt of wat net praktisch uitkomt.

CURSUSDATA


Looptijd 9 jan – 9 feb
ma 9 jan 18:15 – intro, derde trimester en bevalling in vogelvlucht
do 12 jan 19:00 – ontsluitingsfase
do 19 jan 19:00 – partnerles 1
do 26 jan 19:00 – tweede en derde fase van de bevalling
do 2 feb 19:00 – partnerles 2
do 9 feb 19:00 – vierde trimester: kraamtijd en daarna

Dit is voorlopig de laatste cursus, daarna alleen privéworkshops.

Prijs: €215
(zonder partnerlessen = – 15%)

✔ Inclusief leuke goodiebag met oa het cursusboek
✔ Toegang tot de online modules
✔ Support van de docent en andere zwangeren
✔ GroepsApp contact ook na de bevalling

Als je nog vragen hebt mail aan gemma@neoyogadelft.nl of bel/app me op 0648509687

Yes! Ik wil deze cursus doen!

TESTIMONIALS

Door deze cursus kreeg ik veel meer inzicht in de verschillende fases van de bevalling (en mijn partner trouwens ook!). Ik heb de ademhalingsoefeningen heel goed kunnen gebruiken tijdens de bevalling. Ook de oefeningen uit de partnermodule waren super nuttig! Ik heb het meeste gehad aan de ademhalingsoefeningen & de mindset. Hoe heftig het ook was, ik wist steeds terug te komen in ontspanning.
……
De cursus van Gemma heeft me veel vertrouwen gegeven. Op een duidelijke en rustige manier legt ze alles uit, geeft ze tips en oefeningen, maar ze is nergens belerend waardoor je gemakkelijker je eigen kracht en intuïtie leert voelen. Er zit ook een zeer uitgebreide reader bij, waarin je alles kan teruglezen.

Het samen met andere zwangeren tegelijk de cursus volgen en dus geregeld meetings te hebben met Gemma erbij vond ik een groot pluspunt. Je voelt verbonden met andere zwangeren, je kan vragen stellen, je verhaal kwijt en er worden ervaringen, oefeningen en tips uitgewisseld.
En er is ook aandacht voor de tijd na de bevalling, de kraamtijd, oefeningen en meditaties voor het herstellen van je lichaam, tips over borstvoeding en verzorging. Super fijn!!!

…….
Gemma’s cursus bood voor mij alles aan dat ik nodig had: duidelijke informatie en gestructureerde lessen om me goed voor te kunnen bereiden, maar daarnaast ook ontzettend goede begeleiding/sturing m.b.t wat er emotioneel en fysiek allemaal gebeurt. Naast Gemma’s expertise op het gebied van zwangerschap, bood zij ook verbinding. Gemma zorgde, in een tijd van online lessen, voor betekenisvol contact met andere zwangeren.
Ik vond dat Gemma expertise en toewijding bood voor een zeer schappelijke prijs. Je krijgt veel voor je geld.

Naast de lessen bood zij begeleiding en verbinding aan dat ongelofelijk waardevol voor mij bleek te zijn. Al met al, heel bijzonder!
…….
Het idee beter voorbereid te zijn op de bevalling geeft al rust. Het technische verhaal over de bevalling is interessant. De tips die je krijgt om om te gaan met weeën waren fijn. Vooral de verschillende ideeën. Van te voren denk je iets fijn te vinden maar op het moment zelf kan je iets heel anders ineens prettiger vinden. Dan is het fijn meer ideeën in je repertoire te hebben. En de WhatsApp-groep is top!
………
Gemma is goed op de hoogte van de laatste informatie rondom yoga en zwangerschappen, dat is erg prettig. Ze straalt rust en puurheid uit en flowt goed mee met de groepsdynamiek. Ze geeft ook iedere deelnemer persoonlijke aandacht voor zover mogelijk en dat is heel waardevol! Extra’s als een groepsapp voor verbinding en een sfeervolle en gezellige Entourage tijdens de cursus maken het helemaal af.

………
De zwangerschapscursus heeft mij vertrouwen gegeven in mijn eigen lichaam en de rust om volledig gefocust en vol positiviteit te bevallen. Ik zou deze cursus zeker aanbevelen, omdat ik geleerd heb volledig te ontspannen.
Mijn hele bevalling is voor mij zo’n mooie ervaring geworden, omdat ik telkens een positieve en ontspannen houding had door de cursus en de kracht om op mijn eigen lichaam te vertrouwen.
……..
Het was heel fijn om met verschillende vrouwen in contact te komen die allemaal zwanger zijn en ik vond het erg fijn om begeleid te worden door Gemma en het geboorteproces op deze manier te leren kennen en me er met vertrouwen op voor te bereiden: vertrouwen op de kracht van het natuurlijke geboorteproces en het zonder angst te ervaren
………
Het was fijn om je ervaringen te delen met andere zwangeren. In de Whatsapp groep wordt er ook contact onderhouden na de bevalling. Dus goede nazorg. Gemma denkt echt met je mee en geeft persoonlijk advies. En aanvullende cursusmateriaal wat goed van pas kwam tijdens de bevalling. Daar heb ik veel baat bij gehad. Ik had een medische bevalling maar het hielp mij toch rustig te ademen en geconcentreerd te blijven.

……
De cursus van Gemma heeft me veel vertrouwen gegeven. Op een duidelijke en rustige manier legt ze alles uit, geeft ze tips en oefeningen, maar ze is nergens belerend waardoor je gemakkelijker je eigen kracht en intuïtie leert voelen. Er zit ook een zeer uitgebreide reader bij, waarin je alles kan teruglezen.
Het samen met andere zwangeren tegelijk de cursus volgen en dus geregeld meetings te hebben met Gemma erbij vond ik een groot pluspunt. Je voelt verbonden met andere zwangeren, je kan vragen stellen, je verhaal kwijt en er worden ervaringen, oefeningen en tips uitgewisseld.
En er is ook aandacht voor de tijd na de bevalling, de kraamtijd, oefeningen en meditaties voor het herstellen van je lichaam, tips over borstvoeding en verzorging. Super fijn!!!

…….
Deze cursus was zowel praktisch en leerzaam als leuk! Ik vond de rode en groene cirkels behulpzaam. Daar zal ik later aan denken. Het was ook leuk om andere zwangere dames te ontmoeten en ik genoot van de sociale sfeer. Ik heb veel goede tips gekregen en het cursusmateriaal is heel handig. Gemma legt alles duidelijk uit en deelt haar persoonlijke ervaringen, dat voeg iets toe. Er was voldoende ruimte voor vragen en discussie dus het was best informeel en sociaal. Een aanrader.
…….
in 2018 heb ik met veel plezier de cursus yoga voor de bevalling bij je gevolgd. Met name het gebruik van de platen en alle waardevolle inzichten die je toen hebt gedeeld hebben me goed voorbereid op de bevalling. Nu zwanger van mijn tweede wil ik graag weer opfrissen.
……..
Naast ontlasting in het vruchtwater, een placenta die op de ok moest worden verwijderd (en dus nachtje ziekenhuis), zijn we helemaal gezond en gelukkig. Ik heb echt ontzettend veel aan de ademhalingstechnieken gehad en kreeg zelf complimenten van de verloskundige hoe goed ik mijn adem/weeën onder controle had. Dus BEDANKT voor de fijne lessen! 
…….
Ik kreeg overigens met de ontsluitingsfase nog de vraag van de verloskundige of ik toevallig een cursus had gedaan, omdat ik het zo goed deed! Dat is toch ook mede een compliment aan de zwangerschapsyoga!
…….
De bevalling ging super snel, iets te snel eigenlijk. Het is fijn dat we aandacht hebben besteed aan dat niet alles gaat zoals je bedacht had. We konden niet meer naar het ziekenhuis en het ging allemaal heel snel, maar het is wel gelukt om rustig te blijven. De eerste week was heftig met moeizaam start met voeding en heel veel verschillende adviezen van kraamzorg, verloskundige en lactatiekundige. Uiteindelijk bleek mijn eigen gevoel volgen de goede oplossing!
……..
Ik wilde je nog heel erg bedanken voor de yogalessen en de bevallingscursus. De ademhalingstechnieken en houdingen hebben me echt geholpen in de bevalling (iets wat eerdere cursussen bij mijn vorige bevalling niet hebben gedaan…). Liggend over de bal heb ik de weeën op kunnen vangen en ben ik zittend op m’n knieën bevallen van mijn zoon. Echt een droombevalling mede door jouw yogalessen. Bedankt!!
…..
Binnen 5 uur na de start van de weeën is mijn zoontje geboren, ik ben er van overtuigd dat dit door de concentratie en houdingen, die ik tijdens de yoga heb mogen leren, veel voorspoediger is verlopen.