Yoga voor de bevalling (cursus 3x)

Wist je dat bewegen tijdens de bevalling in veel gevallen voor een vlottere bevalling en een lagere pijnbeleving zorgt? In deze cursus van drie avonden leer en oefen je hoe yoga je kan helpen tijdens de laatste weken van je zwangerschap, je bevalling en de direct postnatale periode. Dit zijn de eerstvolgende cursusdata:

squat tegen bal groot.JPG

2020
donderdag 9, 16 en 23 januari | 20:00 – 21:30
met aansluitende optionele partnerworkshop op 30 januari

vrijdag 6, 13 en 20 maart | 19:00 – 20:30
met aansluitende optionele partnerworkshop op 27 maart

woensdag 13 mei 19:00 – 21:30 (les 1 & 2), vrijdag 15 mei 19:00 – 20:30
met aansluitende optionele partnerworkshop op 16 mei

vrijdag 19, 26 juni en 3 juli | 19:00 – 20:30
met aansluitende optionele partnerworkshop op 10 juli

donderdag 27 augustus, 3 en 10 september | 20:00 – 21:30
met aansluitende optionele partnerworkshop op 17 september

donderdag 15, 22 en 29 oktober | 20:00 – 21:30
met aansluitende optionele partnerworkshop op 5 november

donderdag 10, vrijdag 11 en zaterdag 12 december
tijden volgen nog

De totale cursus inclusief partnerworkshop kost €105,-, zonder partnerworkshop betaal je €75,-. Het is ook mogelijk een strippenkaart te gebruiken (10/7 strippen)
Aanmelden gaat via een mailtje aan gemma@neoyogadelft.nl onder vermelding van je naam, uitgerekende datum en eventuele bijzonderheden om rekening mee te houden.

Wat gaan we doen?
Tijdens de lessen krijg je meer inzicht in wat er gebeurt in je lichaam en met het kindje in je buik dat zich voorbereidt op het moment van geboorte. Er is een fijne afwisseling tussen theorie en zelf ervaren door het oefenen van je ademhaling, yogahoudingen en meditatietechnieken specifiek voor de bevalling. Je kunt deze ‘bevallingscursus’ zien als een toolbox waarin je diverse hulpmiddelen krijgt aangereikt om, als het moment daar is, te gebruiken wat voor jou op dat moment passend is. Je leert zo inspelen op jouw eigen behoeftes!

Aan de hanAfbeelding1d van grote platen waarop je de baby in de baarmoeder ziet afgebeeld lopen we de verschillende fases van de bevalling door en krijg je tips hoe je daar vanuit yoga mee om kan gaan. Je yogatraining kan je helpen ontspannen tijdens de bevalling en geeft je handvatten om met ongemakken of pijn om te gaan. Het helpt je te concentreren op een goede ademhaling; een verdieping van je eigen natuurlijke ademhaling. Als je dit vooraf regelmatig oefent ervaar je al hoeveel vrijheid en doorstroom van energie diep ademen je kan geven, wat ook tijdens de zwangerschap al erg prettig is, maar je zeker zal helpen bij je bevalling. We staan stil bij de voordelen van een actieve bevalling waarbij je in beweging blijft. Bewegen zorgt in veel gevallen voor een voorspoedigere bevalling en een lagere pijnbeleving. Je krijgt opties voor houdingen en bewegingen om met de weeën om te gaan en oefent diverse posities om in te bevallen, zodat je ook hier straks zelf kunt kiezen wat jij prettig vindt. Daarnaast leer je een aantal meditatieve technieken die je ook kunt gebruiken mocht bewegen beperkt mogelijk zijn. Je bereidt je voor op het onvoorspelbare en gaat zo zelfverzekerd de bevalling in. Er is ook aandacht voor de postnatale periode; wat je kunt doen om direct na de bevalling goed voor jezelf te blijven zorgen en welke oefeningen je kunt gebruiken voor het herstel de eerste weken na de geboorte van je kindje.

De cursus heeft een natuurlijke en niet zozeer medische insteek.  Wil je meer leren over eventuele complicaties, medicinale pijnbestrijding of bijvoorbeeld hoe een keizersnede verloopt adviseer ik je aanvullend je verloskundige of gynaecoloog te raadplegen.

Ervaring met yoga is niet nodig om mee te kunnen doen! Ideaal gezien volg je de cursus ergens tussen de 30e en 38e week van je zwangerschap. Je krijgt een uitgebreide reader mee waarin alle oefeningen en informatie duidelijk zijn beschreven. Het is fijn als je kleding draagt waarin je je makkelijk kunt bewegen, je hoeft verder niets mee te nemen. Staat er voor jou geen geschikte datum tussen? Of kun je één van de keren niet? Neem even contact op, dan bespreken we de mogelijkheden.

bekken bij muur.JPG        cirkels op bal kl