Voorbereiden op de bevalling: de cursus

Kies jij voor een groepscursus in de studio(nu zoom) of individueel volledig online?
NU 10% lockdown korting als je nu boekt (loopt tot 7 feb)

Het is zo’n bijzondere periode, het laatste stuk van je zwangerschap waarin je je klaarmaakt voor de geboorte van je kindje, je aandacht daar bij te hebben en in vertrouwen te kunnen zijn; deze cursus gaat je helpen in dit proces! Het is bedoeld om je in beweging te brengen, letterlijk en figuurlijk, om zo jou de regie over je bevalling te laten nemen.

Na een aantal maanden volledig online te zijn geweest is nu de combinatie ontstaan tussen de voordelen van een groepscursus in de studio (nu via zoom) met aanvullend online modules thuis, een unieke manier van voorbereiding op de bevalling. De online modules staan tot je beschikking én tijdens de contactmomenten ontmoet je andere zwangeren en kunnen we de verdieping in gaan met het geboorteproces. Ga je liever volledig individueel aan de gang, dan kies je alleen het online gedeelte.

Zie hier een korte intro per video 🙂

Thema’s die uitgebreid aan bod komen in de cursus:

 • Aandacht voor ‘de laatste loodjes’, comfortabel door het 3e trimester.
 • Inzicht in het hele proces van de bevalling, de verschillende fasen.
 • Bewegingen die helpen de weeën te verwelkomen én te verlichten.
 • Posities waarin je je baby ter wereld kunt brengen: bevalhoudingen.
 • Ontspannen tijdens de bevalling, hoe dan? De kracht van je ademhaling en simpele oefeningen vanuit mindfulness en yoga om meer relaxed & gefocust te zijn.
 • Omgaan met angst, spanning en pijn en ‘negatieve’ gedachten.
 • De eerste periode mét baby (de postnatale periode/vierde trimester): het eerste uur, de kraamweek en de 40 dagen daarna. Met oefeningen voor je herstel en babymassage!
 • Rol van de partner: in de studio 2x een partnerles en online bonus module (tip: ook de andere modules kun je samen met je partner bekijken!) waarbij we dieper ingaan op praktische ondersteuning bieden, samen beslissingen nemen en op elkaar ingespeeld zijn.


De groepscursus

Het samenzijn met andere zwangeren kan echt een boost geven, ervaringen delen, de herkenbaarheid. Na een gezamenlijke start zijn er een aantal groepsbijeenkomsten (met max. 7 deelneemsters) in de studio waarin we dieper ingaan op de theorie & oefeningen, er ruimte is voor vragen en de verdieping van je persoonlijke voorbereidingsproces. In de tussentijd ben je thuis lekker aan de slag met de modules en heb je onbeperkt theorie, oefeningen en extra’s tot je beschikking staan. Zo kun je door de herhaling en het toepassen in je eigen huis alles nog meer eigen maken. Tussen de bijeenkomsten is er contact via een WhatsApp groep.
De studiobijeenkomsten duren 75 á 90 minuten per keer en zijn interactief. De ervaring leert dat er vanzelf extra thema’s aandienen, soms aan de hand van vragen, soms aan de hand van de theorie of oefeningen: verbinding en verdieping, daar draait het om. Naar behoefte volg je ook de twee partnerlessen samen met jouw geboortepartner.

De eerstvolgende groepscursus data:

januari 2021 (LET OP: instromen kan ook op 21 jan!)
do 7 jan 19:30 –  les 1: kennismaken en laatste trimester (online via zoom)
do 21 jan 18:45 – les 2: eerste fase + rol adem en ontspanning 
ma 25 jan 18:15-  les 3: partnerles 1
ma 1 feb 18:15 – les 4: tweede en derde fase van de bevalling
ma 8 feb  18:15 – les 5: vierde trimester: kraamtijd en daarna
ma 15 feb 18:15 – les 6: partnerles 2

maart 2021
ma 29 maart: start cursus, daarna: do 8, do 15, do 22 april, ma 10 mei, do 20 mei

NB: Soms is het in overleg mogelijk nog wat te schuiven, mocht er iets niet uitkomen.

De online modules

Aanvullend op de groepslessen of volg je de cursus uitsluitend online? In dit gedeelte vind je vijf online modules bomvol:

 • Video’s met zowel theorie als praktische oefeningen zoals bewegingen en houdingen.
 • Geleide ontspanningen en ademhalingsoefeningen.
 • Tekst en uitleg bij iedere module die je ook kunt downloaden en/of printen.
 • Verdiepingsoefeningen en andere inspiratiebronnen die je op weg helpen in dit geboorteavontuur.
 • Specifiek in de partnermodule vind je:
  • Een e-book (16 pagina’s) met info en praktische oefeningen voor je partner om jou te ondersteunen, zoals tegendruk bieden bij weeën.
  • Een hulp op weg om je samen voor te bereiden, in gesprek te gaan en jullie wensen helder te krijgen.
  • Een visuele hand-out over het belang van ontspanning, om je partner inzicht te geven en jou daarbij te helpen.

Wat past bij jou?

All In groepscursus

Bereid je je graag grondig voor op de aanstaande geboorte? En vind je het leuk om in contact te komen met andere zwangere vrouwen? Met interactieve verdieping door de docent en de groep, een laagdrempelige manieren om al je vragen te stellen en ervaringen te delen? Dan is dit echt iets voor jou!

Prijs: normaal €215 nu 10 % lockdown korting! €193,50
inclusief leuke goodiebag met oa het cursusboek
(zonder partnerlessen = – 15%)

Individueel online

Liever op eigen houtje? Ook dat kan! Je kiest er voor alleen de online modules te doen en hebt hiermee een zeer complete voorbereiding op de geboorte te pakken die je volledig in je eigen tempo volgt. Natuurlijk mag je me tussendoor benaderen als je vragen hebt.

Prijs €75 nu 10 % lockdown korting! €67,50


Starten en aanmelden

De één start graag ruim op tijd met de voorbereiding op de bevalling, de ander doet het nog op de valreep vlak voor de uitgerekende datum. Je kunt bij deze cursus op ieder gewenst moment starten, zodra je je aanmeldt krijg je al toegang tot de online modules en kun je zelfstandig aan de slag gaan, in je eigen tempo. Als je voor de All In groepscursus kiest, kun je ook wachten tot de groepscursus van start gaat. Voor het terugkijken van de theorie en het doen van de oefeningen kies je zelf de momenten die jou uitkomen, alles vanuit het comfort van je eigen huis! Je hebt het cursusmateriaal tot 4 maanden na je uitgerekende datum tot je beschikking, er zijn immers ook video’s speciaal voor de kraamtijd en je herstel!

Je kunt deze ‘bevallingscursus’ zien als een toolbox waarin je diverse hulpmiddelen krijgt aangereikt om, als het moment daar is, te gebruiken wat voor jou op dat moment passend is. Je leert zo inspelen op jouw eigen behoeftes! De cursus heeft een natuurlijke en niet zozeer medische insteek. Wil je meer leren over eventuele complicaties, medicinale pijnbestrijding of bijvoorbeeld hoe een keizersnede verloopt adviseer ik je aanvullend je verloskundige of gynaecoloog te raadplegen.

Als je nog vragen hebt mail aan gemma@neoyogadelft.nl of bel/app me op 0648509687

Yes! Ik wil de cursus doen!

Persoonlijke ervaringen van deelneemsters

De cursus van Gemma heeft me veel vertrouwen gegeven. Op een duidelijke en rustige manier legt ze alles uit, geeft ze tips en oefeningen, maar ze is nergens belerend waardoor je gemakkelijker je eigen kracht en intuïtie leert voelen. Er zit ook een zeer uitgebreide reader bij, waarin je alles kan teruglezen.
Het samen met andere zwangeren tegelijk de cursus volgen en dus geregeld meetings te hebben met Gemma erbij vond ik een groot pluspunt. Je voelt verbonden met andere zwangeren, je kan vragen stellen, je verhaal kwijt en er worden ervaringen, oefeningen en tips uitgewisseld.
En er is ook aandacht voor de tijd na de bevalling, de kraamtijd, oefeningen en meditaties voor het herstellen van je lichaam, tips over borstvoeding en verzorging. Super fijn!!!

…….
Deze cursus was zowel praktisch en leerzaam als leuk! Ik vond de rode en groene cirkels behulpzaam. Daar zal ik later aan denken. Het was ook leuk om andere zwangere dames te ontmoeten en ik genoot van de sociale sfeer. Ik heb veel goede tips gekregen en het cursusmateriaal is heel handig. Gemma legt alles duidelijk uit en deelt haar persoonlijke ervaringen, dat voeg iets toe. Er was voldoende ruimte voor vragen en discussie dus het was best informeel en sociaal. Een aanrader.
…….
in 2018 heb ik met veel plezier de cursus yoga voor de bevalling bij je gevolgd. Met name het gebruik van de platen en alle waardevolle inzichten die je toen hebt gedeeld hebben me goed voorbereid op de bevalling. Nu zwanger van mijn tweede wil ik graag weer opfrissen.
……..
Naast ontlasting in het vruchtwater, een placenta die op de ok moest worden verwijderd (en dus nachtje ziekenhuis), zijn we helemaal gezond en gelukkig. Ik heb echt ontzettend veel aan de ademhalingstechnieken gehad en kreeg zelf complimenten van de verloskundige hoe goed ik mijn adem/weeën onder controle had. Dus BEDANKT voor de fijne lessen! 
…….
Ik kreeg overigens met de ontsluitingsfase nog de vraag van de verloskundige of ik toevallig een cursus had gedaan, omdat ik het zo goed deed! Dat is toch ook mede een compliment aan de zwangerschapsyoga!
…….
De bevalling ging super snel, iets te snel eigenlijk. Het is fijn dat we aandacht hebben besteed aan dat niet alles gaat zoals je bedacht had. We konden niet meer naar het ziekenhuis en het ging allemaal heel snel, maar het is wel gelukt om rustig te blijven. De eerste week was heftig met moeizaam start met voeding en heel veel verschillende adviezen van kraamzorg, verloskundige en lactatiekundige. Uiteindelijk bleek mijn eigen gevoel volgen de goede oplossing!
……..
Ik wilde je nog heel erg bedanken voor de yogalessen en de bevallingscursus. De ademhalingstechnieken en houdingen hebben me echt geholpen in de bevalling (iets wat eerdere cursussen bij mijn vorige bevalling niet hebben gedaan…). Liggend over de bal heb ik de weeën op kunnen vangen en ben ik zittend op m’n knieën bevallen van mijn zoon. Echt een droombevalling mede door jouw yogalessen. Bedankt!!
…..
Binnen 5 uur na de start van de weeën is mijn zoontje geboren, ik ben er van overtuigd dat dit door de concentratie en houdingen, die ik tijdens de yoga heb mogen leren, veel voorspoediger is verlopen.