ONLINE Yoga voor de bevalling

Ook de de bevallingscursus gaat online! Voor €49,95 heb je maar liefst 3 maanden onbeperkt toegang tot de lessen!

Omdat er juist in deze tijden (misschien nog juist wel extra) behoefte is om je voor te bereiden op de geboorte van je kindje, je aandacht daar bij te hebben en in vertrouwen te kunnen zijn, heb ik besloten de cursus online te gaan aanbieden.

Wist je dat bewegen tijdens de bevalling in veel gevallen voor een vlottere bevalling en een lagere pijnbeleving zorgt? In deze cursus die je thuis doet leer en oefen je hoe yoga je kan helpen tijdens de laatste weken van je zwangerschap, je bevalling en de direct postnatale periode.

Er zijn vier modules met video’s van zowel theorie als oefeningen, geleide ontspanningen en geschreven tekst. Je kunt starten wanneer het voor jou uitkomt, ik raad aan in het derde trimester van je zwangerschap, bijvoorbeeld met 32 weken. Het idee is dat je iedere week 1 module doet en daar die week mee aan de slag gaat (zo werkt de fysieke cursus ook) om de oefeningen eigen te maken. Maar het is ook mogelijk de lessen sneller achter elkaar te doen en de cursus zo versneld te volgen, als je bijvoorbeeld al dichter bij de uitgerekende datum komt.

Thema’s die aan bod komen:
– Inzicht in het hele proces van de bevalling, de verschillende fasen.
– Bewegingen die helpen de weeën te verwelkomen én te verlichten.
– Posities waarin je je baby ter wereld kunt brengen
– Het belang van ontspanning, de kracht van je ademhaling en simpele mindfulness oefeningen.
– Omgaan met angst, spanning en pijn en ‘negatieve’ gedachten.
– Tips voor de directe postnatale periode (‘het vierde trimester’): het eerste uur, de kraamweek en de 40 dagen daarna.

Kosten bedragen €49,95 en de toegang tot de lessen is 3 maanden (er zullen ook postnatale oefeningen in zitten), je kunt dus onbeperkt terugkijken, weer een voordeel van online!Tijdens deze cursus krijg je meer inzicht in wat er gebeurt in je lichaam en met het kindje in je buik dat zich voorbereidt op het moment van geboorte. Er is een fijne afwisseling tussen theorie en zelf ervaren door het oefenen van je ademhaling, yogahoudingen en meditatietechnieken specifiek voor de bevalling. Je kunt deze ‘bevallingscursus’ zien als een toolbox waarin je diverse hulpmiddelen krijgt aangereikt om, als het moment daar is, te gebruiken wat voor jou op dat moment passend is. Je leert zo inspelen op jouw eigen behoeftes!

De cursus heeft een natuurlijke en niet zozeer medische insteek.  Wil je meer leren over eventuele complicaties, medicinale pijnbestrijding of bijvoorbeeld hoe een keizersnede verloopt adviseer ik je aanvullend je verloskundige of gynaecoloog te raadplegen.

Doe je mee? Leuk! Meld je aan via gemma@neoyogadelft.nl

—-

Positief gestemd laat ik deze fysieke cursussen/workshops nog op de planning staan!

donderdag 14 mei 18:45 -20:45 ~ workshop bevalling
In deze themales van 2 uur pikken we de kern er uit, je krijgt inzicht in het bevalproces en we gaan aan de slag met beweging, adem en ontspanning! Kosten twee strippen of €25,- te boeken via momoyoga. De reader is los te koop voor €12,50.

workshop eind juni wordt ingepland bij voldoende belangstelling

donderdag 27 augustus 20:00 – 21:30 ~ start uitgebreide cursus (3 weken)
De drie weekse cursus geeft meer tijd om dieper op de ‘bevalmaterie’ in te gaan, er is meer herhaling in de oefeningen en je geeft jezelf meer tijd om alles eigen te maken. Je krijgt een reader en toegang tot de online database. Kosten €75, inschrijven via mail aan gemma@neoyogadelft.nl

donderdag 15 oktober 20:00 – 21:30 ~ start uitgebreide cursus (3 weken)
De drie weekse cursus geeft meer tijd om dieper op de ‘bevalmaterie’ in te gaan, er is meer herhaling in de oefeningen en je geeft jezelf meer tijd om alles eigen te maken. Je krijgt een reader en toegang tot de online database. Kosten €75, inschrijven via mail aan gemma@neoyogadelft.nl

De totale 3 weekse cursus inclusief  een partnerworkshop kost €105,-

Aan de hanAfbeelding1d van grote platen waarop je de baby in de baarmoeder ziet afgebeeld lopen we de verschillende fases van de bevalling door en krijg je tips hoe je daar vanuit yoga mee om kan gaan. Je yogatraining kan je helpen ontspannen tijdens de bevalling en geeft je handvatten om met ongemakken of pijn om te gaan. Het helpt je te concentreren op een goede ademhaling; een verdieping van je eigen natuurlijke ademhaling. Als je dit vooraf regelmatig oefent ervaar je al hoeveel vrijheid en doorstroom van energie diep ademen je kan geven, wat ook tijdens de zwangerschap al erg prettig is, maar je zeker zal helpen bij je bevalling. We staan stil bij de voordelen van een actieve bevalling waarbij je in beweging blijft. Bewegen zorgt in veel gevallen voor een voorspoedigere bevalling en een lagere pijnbeleving. Je krijgt opties voor houdingen en bewegingen om met de weeën om te gaan en oefent diverse posities om in te bevallen, zodat je ook hier straks zelf kunt kiezen wat jij prettig vindt. Daarnaast leer je een aantal meditatieve technieken die je ook kunt gebruiken mocht bewegen beperkt mogelijk zijn. Je bereidt je voor op het onvoorspelbare en gaat zo zelfverzekerd de bevalling in. Er is ook aandacht voor de postnatale periode; wat je kunt doen om direct na de bevalling goed voor jezelf te blijven zorgen en welke oefeningen je kunt gebruiken voor het herstel de eerste weken na de geboorte van je kindje.

bekken bij muur.JPG        cirkels op bal kl