ONLINE Yoga voor de bevalling

Ook de bevallingscursus is er voor jou online!
Start op ieder gewenst moment en bepaal je eigen tempo!

Omdat er ook zeker in deze tijden (misschien nog juist wel extra) behoefte is om je voor te bereiden op de geboorte van je kindje, je aandacht daar bij te hebben en in vertrouwen te kunnen zijn, heb ik besloten de cursus online te gaan aanbieden. In deze cursus die je thuis doet, op jouw eigen gekozen moment, leer en oefen je hoe yoga je kan helpen tijdens de laatste weken van je zwangerschap, je bevalling en de directe postnatale periode.

Er zijn vier modules bomvol:

 • Video’s met zowel theorie als praktische oefeningen zoals bewegingen
 • Geleide ontspanningen en ademhalingsoefeningen
 • Begeleidende en verdiepende teksten die je ook kunt downloaden en/of printen
 • Andere inspiratiebronnen
 • Daarnaast krijg je GRATIS toegang tot module 5, een bonus module over de rol van de partner!

Thema’s die uitgebreid aan bod komen in de cursus:

 • Aandacht voor ‘de laatste loodjes’, comfortabel door het 3e trimester.
 • Inzicht in het hele proces van de bevalling, de verschillende fasen.
 • Bewegingen die helpen de weeën te verwelkomen én te verlichten.
 • Posities waarin je je baby ter wereld kunt brengen: bevalhoudingen.
 • Ontspannen tijdens de bevalling, hoe dan? De kracht van je ademhaling en simpele oefeningen vanuit mindfulness en yoga om meer relaxed & gefocust te zijn.
 • Omgaan met angst, spanning en pijn en ‘negatieve’ gedachten.
 • De directe postnatale periode (‘het vierde trimester’): het eerste uur, de kraamweek en de 40 dagen daarna.
 • Rol van de partner in de gratis bonus module

De één start graag ruim op tijd met de voorbereiding op de bevalling, de ander doet het nog op de valreep vlak voor de uitgerekende datum. Je kunt bij deze cursus direct starten, op het moment dat jij wilt. Je gaat zelfstandig aan de slag met de modules. Voor het volgen van de theorie en het doen van de oefeningen kies je zelf de momenten die jou uitkomen, alles vanuit het comfort van je eigen huis! Je hebt het cursusmateriaal tot 2 maanden na je uitgerekende datum tot je beschikking. Het idee is dat je iedere week 1 module doet en daar die week mee aan de slag gaat om de oefeningen eigen te maken. Maar het is ook mogelijk de modules vlugger achter elkaar te doen en de cursus zo versneld te volgen (als je bijvoorbeeld al dichter bij de uitgerekende datum komt) of er juist langer voor uit te trekken als je dat fijn vindt.

Volledig pakket ‘Yoga voor de bevalling’

Op zoek naar het groepsgevoel? Meer contact met de docent en een laagdrempelige manier om vragen te stellen of ervaringen te delen met andere zwangeren? Dan wil je dit pakket!
Terwijl je zelfstandig de cursus doorloopt heb je ondertussen support van mij en de andere zwangere vrouwen vanuit een speciale gezamenlijke whats-app groep. Ook plannen we om de 3 weken interactieve online ‘meetups’ waarin je je vragen kunt stellen, ik extra uitleg kan geven, ervaringen kunt delen en elkaar kunt leren kennen. Op een rij:

 • zelfstandig doorlopen van de modules, eigen tempo
 • groepsapp met Gemma en andere zwangeren
 • om de 3 weken een zoom groeps-meetup

Kosten €110 – €170 (afhankelijk van de week van je zwangerschap waarin je start)

Individuele cursus

Liever op eigen houtje? Ook dat kan, ook dan krijg je de cursus in één keer tot je beschikking en volg je deze in je eigen tempo, natuurlijk mag je me tussendoor benaderen als je vragen hebt. Je kunt starten wanneer het voor jou uitkomt en hebt het materiaal tot 2 maanden na de uitgerekende datum tot je beschikking staan!

Kosten voor deze individuele cursus bedragen €85

Je kunt deze ‘bevallingscursus’ zien als een toolbox waarin je diverse hulpmiddelen krijgt aangereikt om, als het moment daar is, te gebruiken wat voor jou op dat moment passend is. Je leert zo inspelen op jouw eigen behoeftes! De cursus heeft een natuurlijke en niet zozeer medische insteek. Wil je meer leren over eventuele complicaties, medicinale pijnbestrijding of bijvoorbeeld hoe een keizersnede verloopt adviseer ik je aanvullend je verloskundige of gynaecoloog te raadplegen.

Als je nog vragen hebt mail aan gemma@neoyogadelft.nl of bel/app me op 0648509687

Yes! Ik wil de cursus doen!