Babymassage & yoga (cursus 3x)

Voorlopig wordt deze cursus niet ingepland wegens het zwangerschapsverlof van Gemma, De eerstvolgende cursus zal september/oktober zijn, precieze data volgen binnenkort.

Babymassage kan je helpen nog meer op elkaar ingespeeld te raken en je kleintje beter te leren begrijpen. Daarbuiten is het gewoon superfijn om samen een relaxmoment te hebben!

Naast het aanleren van de massagetechnieken en het masseren van je baby is er in de cursus aandacht voor:

  • In contact zijn met je baby, signalen oppikken en daarop inspelen.
  • Tips over hoe massage kan helpen bij krampjes en verkoudheid.
  • Het belang van ‘tummy time’ en verschillende houdingen daarvoor.
  • Het ergonomisch tillen en dragen van je baby.
  • Het belang van je eigen ontspanning bij het geven van een massage.
  • Ontspannen samen met je baby.

De massage zoals we hem doen is geïnspireerd op Shantala babymassage, een traditionele babymassage uit India. Het is echter aangepast en aangevuld met yoga-, acupressuur- (drukpuntmassage) en haptonomie oefeningen. Voor baby’s is het vaak fijn als de massage geleidelijk opgebouwd wordt. Ook word jezelf in de lessen steeds vertrouwder met de technieken en heb je tijd tussendoor thuis te oefenen en daarna je eventuele vragen te stellen in de les. Tijdens de lessen gebruiken we druivenpit- of amandelolie (ook te koop bij de studio) maar je bent ook vrij om zelf een olie die je fijn vindt mee te nemen.

vaik-mas_M-300x235

Wat is de beste leeftijd?
Ieder kindje is weer anders, maar een richtlijn is dat de baby op z’n vroegst bij de eerste les vijf à zes weken oud is. (Soms is het daarbij een betere richtlijn om uit te gaan van de uitgerekende datum ipv geboortedatum). Bij jongere kindjes kan een gehele lichaamsmassage in een vreemde omgeving én met andere baby’s er bij nog te veel prikkels geven, zij kunnen dat nog niet verwerken en zullen waarschijnlijk erg onrustig worden of overstuur raken. Daarna heb je een heel aantal maanden waarin jij en je baby van massage kunnen genieten. Als het moment aanbreekt dat de baby gaat kruipen is de omgeving zo interessant dat het niet handig is om te gaan starten met de massage, baby’s die het gewend zijn vinden het soms nog wel fijn om door te gaan.

Kosten bedragen €52,50 of 5 strippen, geef je je in één keer ook op voor ‘in balans na de bevalling’ krijg je 10% korting en betaal je €105/10 strippen!
Je krijgt een boekje mee met theorie én een stap voor stap massage-handleiding. Je kunt je plekje reserveren via een mail aan Gemma via gemma@neoyogadelft.nl. In plaats van zelf met je baby te komen kan ook bijvoorbeeld papa, oma of een andere verzorger de cursus volgen.

logo RGDB Babymassage

Gemma is aangesloten bij het Register Gecertificeerde Docenten Babymassage.