Babymassage & yoga | cursus

Babymassage en yogaoefeningen kunnen je helpen nog meer op elkaar ingespeeld te raken en je kleintje beter te leren begrijpen. Daarbuiten is het gewoon superfijn om samen een relaxmoment te hebben.

De cursus wordt gegeven van 13:30 – 14:30 uur
– start di 7 maart, 3 lessen: 7, 14 en 21 maart (€52)
– start di 9 mei, 3 lessen: 9,16, 23 mei (€52)

(lees hieronder wat te doen als je niet alle data kunt van een reeks)

In deze lessen leer je een volledige ontspanningsmassage voor je baby en doen we interactieve yogaoefeningen soms voor jezelf, soms voor je baby. Dit is echt een moment voor jullie samen. Dé manier om jullie band nog meer te verdiepen en, door samen spelenderwijs yogaoefeningen te doen, te genieten van de toenemende interactie met je baby!

De massage zoals we hem doen is geïnspireerd op Shantala babymassage, een traditionele babymassage uit India. Het is echter aangepast en aangevuld met yoga-, acupressuur- (drukpuntmassage) en haptonomie oefeningen. Voor baby’s is het vaak fijn als de massage geleidelijk opgebouwd wordt. Ook word jezelf in de lessen steeds vertrouwder met de technieken en heb je tijd tussendoor thuis te oefenen en daarna je eventuele vragen te stellen in de les. Tijdens de lessen gebruiken we (neutrale) druivenpitolie maar je bent ook vrij om zelf een olie die je fijn vindt mee te nemen.

Naast het aanleren van de massagetechnieken en het masseren van je baby is er in de cursus aandacht voor:

  • Je verbinden met je baby, signalen oppikken en daarop inspelen.
  • baby-yoga en massagetechnieken bij krampjes en verkoudheid.
  • Het belang van ‘tummy time’ en verschillende houdingen daarvoor.
  • Het ergonomisch tillen en dragen van je baby.
  • laagdrempelige losmaakbewegingen voor jezelf.
  • Ontspannen samen met je baby.
vaik-mas_M-300x235

Wat is de beste leeftijd?
Ieder kindje is weer anders, maar een richtlijn is dat de baby op z’n vroegst bij de eerste les vijf à zes weken oud is. (Soms is het daarbij een betere richtlijn om uit te gaan van de uitgerekende datum ipv geboortedatum). Bij jongere kindjes kan een gehele lichaamsmassage in een vreemde omgeving én met andere baby’s er bij nog te veel prikkels geven, zij kunnen dat nog niet verwerken en zullen waarschijnlijk erg onrustig worden of overstuur raken. Als het moment aanbreekt dat de baby gaat kruipen is de omgeving zo interessant dat het niet handig is om te gaan starten met de massage, baby’s die het gewend zijn vinden het soms nog wel fijn om door te gaan.

De lessen zijn inclusief:
– een uitgebreid cursusboekje mee met leuke info en massagetheorie
– een stap voor stap massage-overzicht
– een flesje massageolie.

– Indien je je strippenkaart wilt gebruiken, geef dat even aan in het aanmeldformulier.
– Kun je niet alle lessen? Dat is geen punt. Ik kies expres voor vier lessen zodat, als je iets mist er nog meerdere lessen over zijn. Geef je vooraf aan dat je er een bepaalde datum niet bij kan zijn, dan betaal je naar rato voor de lessen die je komt volgen. Één losse les volgen is niet mogelijk.
– Je kunt ook alvast de cursus boeken als je baby nog niet geboren is, dan hoef je niets meer te regelen na de geboorte.

Heb je nog vragen, mail dan aan gemma@neoyogadelft.nl. In plaats van zelf met je baby te komen kan ook bijvoorbeeld papa, oma of een andere verzorger de cursus volgen, graag aangeven bij bijzonderheden als dat zo is.

logo RGDB Babymassage

Gemma is aangesloten bij het Register Gecertificeerde Docenten Babymassage.