Mama & baby yoga

Woensdag 7 maart is er via Facebook Live een mama & baby les te volgen in je eigen woonkamer! Dit is de link voor de live video

Wegens andere wekelijkse lessen zijn de mama & baby lessen in de studio tijdelijk gecanceld. We zijn nog zoekende naar een nieuw tijdstip in ons lesrooster!

Tijdens Mama en baby yoga doen we onder andere rustige oefeningen gericht op je ademhaling, ontspanning en het herstellen van de bevalling. De actievere asana’s (yogahoudingen) voor mama’s zijn er op gericht om je spieren te versterken en je lichaam weer in vorm te brengen. Voor de kleintjes zijn er stukjes babymassage en speciale yogabewegingen. Daarnaast zijn er asana’s, spelletjes en liedjes voor jullie samen, waarbij je bijvoorbeeld je kindje laat ‘vliegen’ of laat ‘bootje varen’ terwijl jij je spieren versterkt. Ook komen regelmatig voedingshoudingen, bekkenbodemoefeningen en het veilig dragen en tillen van je kindje aan bod. Het kan per week verschillen waar de nadruk in de les op ligt.

Alle bewegingen kunnen met of zonder baby worden gedaan, net waar je de focus op wilt leggen en hoe jij en je baby je voelen. Soms zijn de kindjes stil en is alles rustig, soms doen ze enthousiast mee en soms zijn ze sikkeneurig en huilerig, alles mag er zijn. Net als je zelf soms vol energie bent en soms moe zult voelen tijdens de les. Leren luisteren en inspelen op jouw en je kindjes behoeften is een belangrijk onderdeel van samen yoga doen. Voeden, slapen, verschonen, troosten en knuffelen, alles mag tijdens de les! Je kunt starten wanneer jij je daar klaar voor voelt; snel na de bevalling (richtlijn op z’n vroegst na 4 weken/6 bij keizersnee) of als je kindje al een paar maanden oud is. Doorgaan kan zolang jij en je baby het allebei leuk vinden, meestal is dat totdat ze weg gaan kruipen, maar sommige kindjes blijven enthousiast voor yoga!

Het is fijn als je voor je kindje een bekend lakentje of hydrofieldoek meeneemt om op te liggen. De kosten zijn hetzelfde als onze andere yogalessen, lees hier onze tarieven. De gratis proefles is niet geldig voor mama & baby lessen, je kunt wel natuurlijk losse lessen betalen. Je kunt je plekje reserveren in online boekingsprogramma momoyoga of komen zonder van te voren aan te melden. Heb je nog vragen? Aarzel niet om even contact op te nemen met Gemma via gemma@neo-yoga-delft.nl of 06-48509687.