In balans na de bevalling | cursus

NIEUW een gloednieuwe aanpak voor de postnatale yogalessen. Omdat herstellen van een zwangerschap en een bevalling niet iets is dat je in een paar weken doet ga je samen met andere vrouwen over een periode van 3 maanden aan de slag met het terugvinden van balans in het prille moederschap. Er zijn in die periode verschillende lessen en tussendoor krijg je korte video’s om thuis mee aan de slag te gaan, zo worden de oefeningen ook goed toepasbaar in je dagelijks leven! Ook is er een groepsapp waarin je contact kunt onderhouden met de andere mom’s.

Niet alleen fysiek terugkomen in je kracht zoals je buik en bekkenbodem versterken, maar ook innerlijke balans komt aan bod. Ontspanning-, ademhaling- en Mindfulness oefeningen geven je handvatten op jezelf op te laden en je weg te vinden in deze nieuwe fase van je leven. Het met andere moeders samen zijn en de herkenbaarheid en het delen van ervaringen rondom het moederschap is vaak fijn.

EERSTVOLGENDE DATA
Start donderdag 28 oktober! Met de volgende bijeenkomsten, lessen duren zo’n 75 à 90 min inclusief thee:
– do 28 okt 19:30
– za 30 okt – wandeling (met baby) ook open voor andere mom’s
– di 9 nov 20:00
– zo 28 nov 9:30
– do 16 dec 19:30
– do 13 jan 20:00
– zo 30 jan 9:30

+ Tussen de bijeenkomsten door krijg je korte video’s om thuis mee aan de slag te gaan en is er contact via de groepsapp.

kosten €149,-

Extra info:
– Eventueel kun je resterende strippen van een leskaart (deels) gebruiken voor je betaling.
– Later instromen is mogelijk indien er nog plek is, je betaalt dan naar rato voor de lessen die je volgt.
– Deze cursus wordt slechts 2 keer per jaar ingepland. De eerstvolgende reeks hierna zal voorjaar 2022 van start gaan, precieze data volgen later.

Hoe bijzonder die eerste periode met je baby ook is, het is een tijd waarin er constant een beroep op je gedaan. Vaak ben je geneigd je eigen ontspanning en herstellende oefeningen op de laatste plaats te zetten omdat je zo aan het zorgen bent. In deze cursus kun je tijdens de lessen weer even opladen en tegelijkertijd jezelf versterken en versoepelen. Te volgen wanneer je je klaar voelt om zonder baby op pad te gaan tot wel 1,5 jaar na de bevalling.

Wat kun je verwachten?

Fysiek in balans: Back in shape, the yoga way!

  • Het losmaken en soepel houden van je lijf met simpele yogaoefeningen, met name gericht op je rug, nek en schouders.
  • Je leert hoe je je kracht en balans in je buik en bekkenbodem kunt gaan terugvinden en welke oefeningen je daarvoor thuis kunt doen. Je krijgt info over het herstel van je buikspieren na de bevalling en het veilig versterken hiervan, oefeningen die toepasbaar zijn direct na de bevalling én hoe je dit geleidelijk uit kun breiden.
  • Het opbouwen van de postnatale zonnegroet: lekker vloeiend in beweging je uithoudingsvermogen, flexibiliteit en kracht versterken.
  • Tips voor de overstap of combinatie met reguliere yogalessen.

Innerlijk in balans: relaxte mama

  • Ontspanningshoudingen uit de restorative yoga, om spanning uit je lichaam weg te laten vloeien (die vaak pijnlijke schouders en rug) en energie op te laden.
  • Aandacht voor je ademhaling.
  • Mindfulness oefeningen om in het moment te zijn en te oefenen om mee te gaan met de flow, zonder oordeel of verwachting.
  • Samen zijn met andere moeders en ervaringen delen als je daar behoefte aan hebt.

NU OOK ONLINE
Yess! Het is nu ook mogelijk deze cursus volledig online te doen in je eigen tempo, je hebt de beschikking over opgenomen lessen uit de cursus, de theorie & oefeningen die je ook kunt downloaden/printen én praktische mindulnessoefningen voor thuis. €65

Meld je hieronder meteen aan! Of mail Gemma voor een vraag gemma@neoyogadelft.nl

Ik doe graag mee met de cursus startend op: